Гласувам с отвращение

Това го гласях за отговор на тази публикация на Оги, но тъй като неговата система реже коментарите, го пускам тук, така или иначе искам да го споделя.

на България е необходимо стабилно парламентарно мнозинство и стабилно правителство.” – ще се върна на това след малко
Логичният избор за мен е ГЕРБ – имат шанс за пълно мнозинство” – първо до колкото следя ГЕРБ няма да успеят да съставят сами правителство, освен ако хората с обърнатата логика като изложената тук – така и така ще спечелят, да гласувам за тях не са много повече, от колкото ми се иска да призная. Второ – няма да се уморя да повтарям, че ГЕРБ е партия без програма и се върти около амбициите на един човек да има власт – точно както беше и НДСВ. Този човек е бил и си остава комунистически инструмент, независимо какво говори. Беше подкрепен от Европа, благодарение на което го доведоха до състояние да може да вземе въобще гласове, но после, виждайки, че за нищо не става оттеглиха подкрепата си, макар и негласно. С две думи – гласуването на ГЕРБ просто ще смени част от физиономиите в парламента, но политиката отново ще е на “мозъците” зад БСП. Което води всъщност до първия цитат? За какво ни е стабилно правителство от некадърни корумпирани алчни капути, които просто са се яхнали на влака преди година, виждайки, че всЕко говедо, което се запише може да стане дупетат от ГЕРБ (отново схемата е като с НДСВ, при което хората се редяха на опашка като за хляб 90-а година за депутатски места). С какво това ще е по-различно от сегашното стабилно правителство? Или от предишното? И все в тоя ред на мисли, ако омразното на всички ДПС имаше шансове за пълно мнозинство, ей така, хипотетично, щеше ли да гласуваш за тях, следвайки логиката за стабилното правителство, бла-бла? И ето ни на темата за ДПС
На другата крайност са ДПС – най-голямото зло. ” Моето мнение напоследък е, че все търсим някой друг да ни е виновен и да го мразим. Или са педалите, или циганите или “турците”. Хората пък не ме разбират и си мислят че или съм гей, или искам да се женя за циганка и искам да ме управляват “турците”. Всъщност аз не харесвам нито циганите, които крадят, не работят, не се мият и целия им живот минава в крАдене, ядене и правене на малки чевета-копия. Не харесвам никак скритата етническа партия, нито нейният лидер – хищна птица. Но не ги харесвам заради това, което са, а не щото са тъмно зелени, за разлика от мен светло зеления. Та и страшилището ДПС според мен беше кампания за мотивиране на хората да гласуват, но по посока на ГЕРБ и Болен Лидеров. Защото мъжкарят нЕма да се остави на мангалите и “турчалята” и защото болният фашист ще се разправи с всички, които не са чисти арийци – както знаете, ние сме съвсем чисти арийци българите. Та ДПС винаги е било в управлението от както се пръкна, ама точно сега внезапно всички осъзнаха каква страшна опасност са “турците”. Е алан-колу, не са ли по-страшни тия, дето имат повечето ключови министерства, вместо тия, дето имат селско-горските министерства. Не че не е важно кой управлява горите и земеделието, ама външната и вътрешната политика, финансите, търговията, транспорта и образованието също са важни. И те няма да са на Доган, нито са били (ако бъркам някъде в това твърдение, то не е с много).
Та изводът за мен е, че няма никакво значение дали ще гласувам. И Оги, хората, които си убедил да гласуват, ако ще гласуват за спечелилия още преди две години днешни избори – ами само ги и преебал да се разкарват, щото ако не отидат, така и така най-голямата част от гласа им ще отиде за същите, ако не отидат да гласуват. Пък и в крайна сметка, достатъчно хора ще отидат да изберат истинския мъж, тъй че ужасяващото ДПС няма да спечели изборите така или иначе, такава опасност няма. Ще отида да гласувам, но това е най-безмисленото нещо, което ще направя от доста време насам. Гласувам, но с отвращение.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Гласувам с отвращение”